Λίστες Πανεπιστημίου

Για πιο στοχευμένη και αποτελεσματική διάχυση των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ειδήσεων και εξελίξεων που αφορούν την κοινότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έχει δημιουργηθεί η υποδομή για λειτουργία λιστών ενημέρωσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στις οποίες οι χρήστες μπορούν να εγγράφονται προκειμένου να λαμβάνουν ενημερωτικά μηνύματα που αποστέλλονται σε αυτές. Οι χρήστες που εγγράφονται στις ηλεκτρονικές αυτές λίστες μπορούν να είναι μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ή και εξωτερικοί χρήστες.

Κάθε εργαστήριο ή ερευνητικό κέντρο που λειτουργεί εντός της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μπορεί να αιτηθεί τη δημιουργία μίας τέτοιας λίστας, αποστέλλοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Μια περιεκτική φράση η οποία περιγράφει αυτή τη λίστα
  • Προαιρετικά, μια εισαγωγική περιγραφή (λίγες παράγραφοι) σχετικά με τη λίστα. 
  • Τις διευθύνσεις e-mail των διαχειριστών της λίστας. Οι διαχειριστές θα έχουν το δικαίωμα να στέλνουν ανακοινώσεις προς τα μέλη της λίστας.

Επισημαίνεται ότι η υποδομή που δημιουργήθηκε πληροί τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας, παρέχοντας στους εγγεγραμμένους σε λίστες χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία που τηρούνται και τους αφορούν, καθώς και της απεγγραφής από τις λίστες στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι. Οι διαχειριστές της λίστας θα πρέπει περαιτέρω να μεριμνούν ώστε να μην εγγράφουν στις λίστες χρήστες χωρίς τη συναίνεσή τους, καθώς μία τέτοια πρακτική αντιβαίνει στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.