Συχνές Ερωτήσεις

Θέλω να συνδεθώ στο internet μέσω του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ποιον τηλεφωνικό αριθμό πρέπει να καλέσω;
Ο αριθμός που πρέπει να καλέσετε είναι 8962 46 56 56.  (Δυνατότητα σύνδεσης: p.s.t.n. & i.s.d.n.)

•  Ο αριθμός κλήσης ισχύει σε όλη την Ελλάδα; Μπορώ να συνδεθώ στον λογαριασμό μου  και από την Αθήνα για παράδειγμα;
Όχι. Ο αριθμός αυτός (Περιοχικός Ενιαίος Αριθμός Κλήσης) λειτουργεί μόνο για τις  γεωργαφικές περιοχές  της Περιφέρειας Πελοποννήσου  (από περιοχές με χαρακτηριστικό τηλεφωνικό αριθμό 27ΧΧΧΧΧΧΧΧ) Όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν ΠΕΑΚ και όχι ΕΠΑΚ (Ενιαίος Πανελλαδικός Αριθμός Κλήσης).

•  Τι είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο;
Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή αλλιώς e-mail είναι σήμερα η βασικότερη μορφή επικοινωνίας στο διαδίκτυο. Υποστηρίζει την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ χρηστών χάρη στην προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση του καθενός, η οποία μπορεί να παρομοιαστεί με μια πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση. Το περιεχόμενο του μηνύματος μπορεί να είναι κείμενο, ήχος, εικόνα, video ή δεδομένα.  Κάθε χρήστης έχει τη δική του μοναδική διεύθυνση η οποία χρησιμοποιεί αποκλειστικά λατινικούς χαρακτήρες και έχει αυτή τη μορφή: \n // -->Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε  

Πώς μπορώ να διαβάζω τα email μου μέσω internet;
Για να διαβάσετε τα email σας μέσω internet (web browser), θα πάτε στην ιστοσελίδα http://mail.uop.gr και θα εισάγετε το "όνομα χρήστη σας" και τον "κωδικό " που σας δόθηκε γι αυτή την υπηρεσία. Θα επιλέξετε και τον διακομιστή (σύμφωνα με το που βρίσκεται). Mε αυτόν τον τρόπο θα μπείτε σε ένα web περιβάλλον όπου θα μπορείτε να διαβάσετε τα email σας.

Έχω πρόβλημα και δεν μπορώ να μπω στο Internet, που πρέπει να απευθυνθώ?
Αν έχετε κάποια βλάβη, ο πιο άμεσος τρόπος για να λυθεί είναι α) να την δηλώσετε στο \n // -->Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε καθώς οι αιτήσεις αυτές πηγαίνουν κατευθείαν στον αρμόδιο τεχνικό, ή β) να καλέσετε 2710-372277 από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 π.μ. - 14:30 μ.μ

Τι είναι ιός;
Ο ιός είναι συνήθως ένα κρυμμένο αρχείο που ενδέχεται να υπάρχει στον υπολογιστή ακόμη και πριν ενεργοποιηθεί. Συνήθως οι Η/Υ κολλάνε ιούς από δισκέτες, emails, από την πλοήγησή στο internet, κλπ.


Πως μπορώ να προστατευτώ από τους ιούς;
Για να προστατευτείτε από τους ιούς, θα πρέπει να εγκαταστήστε «εφαρμογή» (λειτουργικό), το οποίο θα τρέχει όσο εσείς χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή.
•Αναβαθμίζετε την εφαρμογή τουλάχιστον μια φορά το μήνα, προκειμένου να ενημερώνεται για τους νέους ιούς που κυκλοφορούν. Έτσι θα είναι σε θέση να τους εντοπίσει, να τους απομονώσει και να τους διαγράψει από το σύστημά σας.
Μην ανοίγετε ένα επισυναπτόμενο σε email αρχείο από άγνωστο παραλήπτη. Διαγράψτε το αμέσως.